תזונה לילדים הפרעות קשב

תוכן עניינים

כידוע לרוב, לתזונה שלנו ולמזונות שאנחנו בוחרים לאכול יש השפעה מירבית על התפקוד שלנו, גם בהיבט הפיזי וגם בהיבט הנפשי. איפה זה בא לידי ביטוי? שאנחנו אוכלים מאוזן, מקפידים לשלב כמות נאה של ירקות ופירות בתפריט שלנו וניזונים מאוכל עשיר בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות, אז הגוף שלנו מתפקד בצורה מיטיבה. רמות האנרגיות שלנו גבוהות יותר, פחות יש לנו נטיה לעלות במשקל ולפתח סוגים שונים של בעיות ומחלות, הריכוז שלנו עובד כמו שצריך וגם מבחינה נפשית, מצב הרוח שלנו מרומם. לעומת זאת, שהתזונה שלנו לא מוקפדת ויש תקופות שאנחנו אוכלים מזונות שאינם בריאים, אוכל מעובד, מתועש, מטוגן, הגוף מגיב לכך. אחד הנושאים הכי מדוברים בהקשר של בריאות, תזונה וילדים הוא הנושא של תזונה לילדים הפרעות קשב. ממחקרים רבים עולה כי כאשר מקפידים לשלב בתפריט של הילדים מזונות איכותיים, הדבר משפיע מאוד גם על הריכוז שלהם.

 

מה לרפואה הסינית יש להגיד על זה?

את גישת התזונה המבוססת על הרפואה הסינית החלו לאמץ גם במסגרות פרטיות כמו למשל בתוך הבית של הילדים ובני הנוער הסובלים מבעיות קשב וריכוז, אך גם במסגרות אחרות כמו פנימיה לילדים, בתי ספר ומקומות נוספים. חשוב לזכרו כי מדובר באחת ההפרעות הכי שכיחות בקרב ילדים ובני נוער. אלו הסובלים מההפרעה לא רק מתקשים בלימודים ובמסגרות חינוכיות, אלא הדבר בא לידי ביטוי גם בבית, ביחסים בין אישיים בין חברים ובני משפחה ועוד. על פי הרפואה הסינית, איברים מסוימים בגוף כמו הטחול, הכבד וגם הלב מעורבים במגוון רחב של תהליכים הקשורים ללמידה וליכולות קוגנטיביות וריכוזיות. לכל איבר יש את התכונות שלו והתפקידים שלו בתהליך. מצבים של חום פתולוגי למשל יכולים להפריע לנפש ולפגוע בתהליכי ריכוז. על פי הרפואה הסינית, מזון שלם, איכותי ולא פחות חשוב – מגוון לפני ובזמן שהילדים נמצאים בבית הספר, חשוב וקריטי לשליטה בבעיה. המטרה היא ליצור סינרגיה בין רכיבים מגוונים שעוזרים ליצור איזון והזנה של כל המערכות בגוף.

מה ההמלצות?

מומחים מתחום טיפול ברפואה הסינית ממליצים לילדים ובני נוער להימנע ככל הניתן מצריכה של משקאות המכילים קפאין כמו קוקה קולה, משקאות אנרגיה מסוגים שונים וכמובן – קפה ותה. מומלץ מאוד להימנע גם משוקולד, חטיפים, אוכל מטוגן ומלא בתבלינים. ההמלצה היא גם לצרוך כמה שפחות מזונות שעברו תהליכים מתועשים, מזונות המכילים חומרי טעם וריח, מזונות המכילים חומרים משמרים, מוצרים המכילים קמח לבן, סוכר לבן, שומן צמחי וסויה. יש להקפיד לאכול מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים בריאים כמו למשל ירקות ירוקים, פירות, מזונות מקבוצת ה- ”סופר פוד“, לשלב בתפריט צ‘יה למשל שעשירה בחומצות שומן חיוניות וספירולינה. לילדים ובני נוער שאוהבים דגים, מה טוב ומי שלא, שווה לשקול בחיוב לשלב תוסף תזונה מסוג אומגה 3 המסייע במצבים של בעיות קשב וריכוז. כדאי לאכול מזונות חמים כמו למשל מרקים כתומים, מזונות ירוקים העשירים בכלורופיל התורם לזרימה תקינה של הדם ולבחור במזונות עם רמות גבוהות של נוגדי חמצון כמו עגבניות, תותים, תפוזים ועוד.

 

טיפים מומלצים נוספים שלאו דווקא קשורים לתזונה

  • כדאי לשמור על שגרת שינה בריאה, לישון לפחות 7 שעות בכל לילה, שכן שינה משפיעה על התפקודים הפיזיולוגיים, הקוגנטיביים והנפשיים שלנו.
  • כדאי לשלב פעילות גופנית באופן קבוע התורמת לחיזוק המערכות, משפרת את איכות השינה ומונעת חולשה גופנית.
  • כדאי להימנע כמה שניתן מחשיפה למסכים ולשלב פעילות בחוץ, באוויר הפתוח.
אורי אלטר

אורי אלטר

אורי אלטר - מטפל מוסמך ומנוסה בתחום הרפואה הסינית, את הסמכותיי רכשתי בסין. אצלי תיהנו מטיפול אינדיבידואלי, מבוסס אבחון מעמיק: בדיקה גופנית ותשאול של מה שבראש ובנפש.

WhatsApp
Facebook
Twitter
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ואצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר