ליחה בגרון – אפשר לטפל בעזרת רפואה סינית

תוכן עניינים

הרפואה הסינית נותנת מענה לטווח רחב של מיחושים ומחלות. תופעות אלה בולטות במיוחד באזורי גוף מסוימים. כך יש לנו למשל ברפואה המערבית, התמחות בנושא "אף אוזן גרון". אחת התופעות הרפואיות הנפוצות בהקשר זה, היא הליחה בגרון. מה מציעה הרפואה הסינית, כפתרון לסובלים ממנה?

קצת רקע

הרפואה הסינית כוללת כמה ענפים עיקריים: תזונה, צמחי מרפא, דיקור, עיסוי (טווינה) ותרגול גופני (בעיקר צ'י קונג). יחד, כל אלו יוצרים מכלול, המאפשר לתת מענה רחב לתופעות רפואיות שונות. גישת האבחון והטיפול מבוססת בעיקר על ההנחה שמלבד המערכות המוכרות למדע המערבי, קיימת בגוף גם מערכת אנרגטית – מערכת הצ'י. כאשר היא יוצאת מאיזון, מתפתחים מצבים לא תקינים בגוף ובנפש, או באחד מהם.
בכדי לתקן זאת, יש להחזיר את האיזון. עושים זאת בשילוב מסוים של השיטות השונות מהרפואה הסינית. כמו כן, בגישה רפואית זו, הפתרון המוצע, במקרה זה לליחה בגרון, רחוק מלהיות קבוע לכל המקרים. במקום זאת, ישנו תהליך מורכב של התאמת הטיפול לנסיבות, כולל האדם המטופל, מינו, גילו וכדומה. לכך עשויים להתווסף עוד היבטים רבים נוספים, דוגמת עונת השנה.

ליחה בגרון

ליחה בגרון ברפואה הסינית

ליחה היא אחת התופעות הגופניות בהן הרפואה הסינית עוסקת, במגוון ואריאציות, כולל הסימפטומים שהחולה מודע להם, דוגמת שיעול. אלא שבעוד שהחולה מרגיש תופעה אחת פשוטה וברורה או שתיים (למשל שיעול וליחה), התיאוריה מאחורי העניין מורכבת הרבה יותר. לפי הרפואה הסינית, יש "ליחה" ויש "לחות" והן שונות, אך גם דומות במובנים מסוימים, ומשפיעות על אזורים רבים בגוף – ולא רק הגרון. ליחה מכבידה על הגוף ואפילו על הנפש והיא שואפת "לרדת למטה". היא באה לידי ביטוי בין השאר במערכת הנשימה, כולל הגרון, אך לא רק.
לפי הרפואה הסינית והמטפל המנוסה אורי אלטר, תופעות אלה עשויות להשפיע לרעה אפילו על העור. בכלל – ברפואה הסינית ראיית הדברים מאוד רחבה וכוללנית. העיסוק הוא לא רק בסימפטום (איך נפטרים מהליחה?) או באיבר ספציפי (איך נפטרים מהליחה בגרון?), אלא במערכת כולה (מה לא תקין בה, באופן המשפיע גם על הגרון ומתבטא במקרה זה בליחה?). התיאוריה שמאחורי האבחון נכנסת לפרטים מעניינים, כמו סיווג הליחה לחמה מול קרה, והשלכות שונות של תאוריית "חמשת היסודות" (עץ, אש, אדמה, מתכת, מים). נושא זה רחב מדי עבור הסבר קצר, אז בואו נקפוץ היישר לתכל'ס: מה עושים בפועל כנגד ליחה?

תזונה

המלצות התזונה השונות מסייעות לטפל בחוסר האיזון אשר הביא למצב החריג ויוצר את הליחה. במקביל, המטרה היא גם להקל על הגוף בטווח הקצר, להיפטר מהליחה שכבר נוצרה. הרופא ברפואה סינית עשוי להמליץ על שינוי תזונה, במטרה לצמצם הצטברות ליחה. אחת העצות היא לגבי הימנעות ממאכלים המעודדים ליחה, כמו בוטנים או בננות. המלצות נוספות עשויות להיות הימנעות ממאכלים קרים, או צמצום השימוש במוצרי חלב.

דיקור

הדיקור משמש לייבוש הליחה. הוא עשוי לשמש גם לחיזוק הגוף, כאשר הרופא מאבחן שמקור הליחה הוא חולשה במקום מסוים בגוף. גם כאן, כדאי לחזור ולהדגיש את הראייה הכלל מערכתית והמותאמת אישית, המביאה לכך שהטיפול שונה למדי בין אדם לאדם. אפילו אותו מטופל, אשר מגיע לטיפול לגבי ליחה בגרון בזמנים שונים, עשוי לקבל אבחון שונה מעט והמלצות תזונה שונות בהתאם לו. כמובן שגם תוך כדי התקדמות הטיפול התאוששות הגוף, ההמלצות השונות עשויות להשתנות, לגבי תזונה ובכלל.

צמחי מרפא

מעבר לתזונה ודיקור, כאמצעים עיקריים שמסייעים לגבי ליחה בגרון, ניתן להשתמש לעתים גם בצמחי מרפא. ליתר דיוק, ברפואה הסינית מקובל יותר להשתמש בשילובי צמחים כאלה, אשר מכונים "פורמולות". דוגמה אשר עשויה להיות רלוונטית לליחה בגרון, היא הפורמולה הידועה בשם ZHI SOU SAN, אשר מורכבת משבעה צמחים שונים.

שילוב השיטות- אורי אלטר

גישת הרפואה הסינית היא מאוד אינטגרטיבית – כזו אשר משלבת עזרים שונים. אם תגיעו למטפל אשר מיומן רק בשיטה אחת – אולי מטפל חדש בתחום, ייתכן שהוא יתמקד בגישה בודדת, נאמר צמחי מרפא, בכדי להשיג הקלה מהירה. אבל אידיאלית, מומחה לרפואה סינית לוקח בחשבון מראש את כל השיטות ולרוב משלב אותן. זאת בדומה לשילוב הצמחים במסגרת "פורמולות", במקום הסתפקות בצמח אחד בכל פעם.

אורי אלטר

אורי אלטר

אורי אלטר - מטפל מוסמך ומנוסה בתחום הרפואה הסינית, את הסמכותיי רכשתי בסין. אצלי תיהנו מטיפול אינדיבידואלי, מבוסס אבחון מעמיק: בדיקה גופנית ותשאול של מה שבראש ובנפש.

WhatsApp
Facebook
Twitter
ליחה בגרון
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ואצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר