אידוי צמחי מרפא – איזה צמחים מתאימים ולאיזה שימוש?

תוכן עניינים

מה שהתחיל בתור סוג של תחליף למעשני הסיגריות ואפילו התקדם לכיוון של גמילה מעישון, הפך לאחד הטרנדים והתפתח לתחום שלם בפני עצמו שרק הולך ותופס עוד ועוד תאוצה – אידוי באמצעות וופורייזר. למעשה, באמצעות המכשיר המתקדם, ניתן לאדות מגוון רחב של צמחי מרפא. אידוי צמחי מרפא מאפשר לנו למצות את הסגולות והיתרונות הקיימים ברכיבים שבתוך הצמח למגוון של מטרות. בדרך כלל בצמחי מרפא מסוגים שונים יש שמנים ארומותרפיים המתאימים לאידוי ולכן ההמלצה היא לעשות שימוש דווקא בפרחים שלהם ולא בעלים.

 

אידוי צמחי מרפא – לבנדר וורדים ומה שביניהם

הצמח הפופולארי ביותר לאידוי הוא כמובן קנאביס רפואי. הקנאביס מכיל רכיבים פעילים המסייעים לשפר את התפקוד של מטופלים הסובלים ממגוון של מצבים ומחלות כמו סרטן, אפליפסיה, פוסט – טראומה, מצבי דיכאון וחרדה, פרקינסון, כאבים כרוניים ועוד. כדי להשיג מיצוי אופטימלי וכדי שלא תצטרכו לנקות את המכשיר כל הזמן, עדיף שלא לגרום את הצמחים עד לכדי אבקה, אלא באופן גס. גם לא חייבים לעשות שימוש בקוצץ מיוחד, ניתן לעשות זאת עם היד.

 

פרט לקנאביס הרפואי, ניתן לגרוס צמחים נוספים כמו פרחי ורדים למשל. לוורד יש טעם מתקתק, האדים שנוצרים הם סמיכים ויש להם ריח מצוין ולצמח יש מגוון רחב של סגולות רפואיים כמו הקלה על דיכאון, יעילות במניעת מחלות לב וכלי דם ומכיל קשת רחבה של רכיבים המטיבים עם הגוף. צמח נוסף אותו מומלץ לאדות הוא צמח הלבנדר שמסייע באיזון נפשי וגופני. יש בו רכיבים זהים כמו בקנאביס והוא מרגיע, מסייע בהקלה על מצבים הקשורים למערכת הנשימה, עוזר בריפוי פצעים ומעודד פעילות מאוזנת של מערכת העיכול והמעיים.  כמובן שחשוב להתייעץ עם מישהו שמבין ברפואת צמחים טבעית ומומחה של טיפול ברפואה סינית לפני שמתחילים לאדות על דעת עצמנו.

אורי אלטר

אורי אלטר

אורי אלטר - מטפל מוסמך ומנוסה בתחום הרפואה הסינית, את הסמכותיי רכשתי בסין. אצלי תיהנו מטיפול אינדיבידואלי, מבוסס אבחון מעמיק: בדיקה גופנית ותשאול של מה שבראש ובנפש.

WhatsApp
Facebook
Twitter
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ואצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר